Editie Bucuresti


In Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucuresti a avut loc sambata, 16 aprilie, cea de-a doua conferinta “Ai Copil. Invata sa fii parinte!”, la care au participat circa 200 de parinti doritori sa afle cum pot construi o relatie frumoasa cu copiii lor, devenindu-le cei mai buni prieteni.

Adriana Titieni, moderatoarea conferintei, le-a urat parintilor bun venit la putin timp dupa ora 10.00, iar Cristina Negut, trainer specializat in comunicarea prin metoda ESPERE, a fost primul invitat al evenimentului. Ea le-a vorbit participantilor despre o noua aritmetica emotionala, convingandu-i ca 1+1=3 si aratandu-le un nou mod de a vedea relatia cu copiii lor.

Monica Reu, trainer specializat in comunicarea nonviolenta a discutat cu parintii despre pasii pe care ii pot face pentru a comunica nonviolent , observand faptele, recunoscand sentimentele si nevoile din spatele lor si formuland cerinte clare.

Cea de-a doua parte a conferintei a fost deschisa de Prof. Dr. Sorin Mihalache, care le-a prezentat participantilor dovezi puternice ale efectelor pe care emotiile le au asupra sanatatii fizice, emotionale si spirituale ale copiilor

Sanda Foamete, reprezentatul firmei Microsoft , le-a aratat parintilor cat de expusi sunt copiii la continuturi nepotrivite in mediul online si a oferit cateva solutii pentru a-i feri de pericolele internetului.

Prof. Univ. Dr. Pavel Chirila a vorbit despre cateva dintre greselile alimentare majore pe care le facem si de care adesea nu ne dam seama si a oferit alternative pentru un stil alimentar echilibrat.

Sesiunea de comunicari a fost incheiata de psihologul Diana Stanculeanu, de la care parintii au aflat ce pot face pentru a creste copii autonomi, descurcareti si siguri pe ei.

Participantii la evenimentul de sambata au avut parte si de vizita Ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, care si-a exprimat sustinerea pentru conferintele Ai Copil.

In paralel cu sesiunea de comunicari au fost organizate si activitati pentru copiii participantilor la conferinta. Aproape 50 de prichindei cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani s-au imprietenit, s-au amuzat, au desenat si s-au jucat la atelierul de creativitate si la Atelierul Mindlab.

Vezi cum a fost la conferinta: foto si video.