Editie Iasi


La Teatrul Luceafarul din Iasi a avut loc in data de 2 aprilie, in premiera in aceasta zona a tarii, prima conferinta din cadrul proiectului “Ai copil. Invata sa fii parinte!”.

Adresata parintilor care vor sa invete cum sa aiba o relatie cat mai sanatoasa, frumoasa si armonioasa cu copiii lor, conferinta a reunit 350 de participanti, mamici si tatici veniti nu doar din judetul Iasi, dar si din judetele Bacau si Vaslui, pentru a petrece o zi discutand cu specialisti in cresterea si educarea copiilor. In cadrul evenimentului:

  • Trainerul Cristina Negut le-a aratat parintilor un nou mod de a vedea relatia cu copiii lor
  • Dr. Raluca Ghionaru impreuna cu Prof. Univ. Dr. Pavel Chirila, prezent prin intermediul unui interviu filmat, au vorbit despre cum pot fi evitate greselile majore in alimentatie pentru a trai sanatos Prof. Dr. Sorin Mihalache a discutat despre emotiile si formarea “mintii” copiilor
  • Trainerul Monica Reu i-a invatat pe parinti cum pot comunica nonviolent cu cei mici
  • Iar Ruxandra Parjoleanu, reprezentantul firmei Microsoft, a facut cunoscute cateva modalitati prin care putem sa ferim copiii de partea rea a internetului.

In paralel cu sesiunea de comunicari au fost organizate si activitati pentru copiii participantilor la conferinta. 70 de prichindei cu varste intre 5 si 11 ani s-au distrat desenand la atelierul de creativitate alaturi de etnologul Ciprian Voicila si descoperind jocuri de inteligenta la Atelierul Mindlab, sustinut de trainerul Alina Niculita.

Din feedback-ul scris al parintilor participanti la eveniment a reiesit ca temele sustinute in conferinta au avut un impact mare, foarte mare si chiar impresionant asupra lor.

De asemenea, toti participantii si-au manifestat interesul pentru urmatoarele conferinte "Ai copil" si chiar au propus teme de interes pentru ei.

Vezi cum a fost la conferinta: foto si video.